Cozi URIAȘE și nervi întinși la maximum la frontiera cu Ungaria

Coloanele de camioane formate marţi dimineaţă înainte de principalele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria se menţin și astăzi, timpii de aşteptare pentru tranzitare fiind, în continuare, ridicați.

Inițial, coloanele s-au format după Rusaliile catolice, care au impus restricţii de circulaţie pentru vehiculele de mare tonaj pe teritoriul Ungariei, pe 5 și 6 iunie, astfel că pe 7 iunie, zi în care traficul a fost reluat, mii de camioane s-au îndreptat spre ţara vecină.

În această dimineaţă, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vărşand, camioanele aşteaptă pe drumul naţional cel puţin 260 de minute, conform aplicaţiei „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră. Informația este însoțită și de următorul mesaj: „Număr foarte mare de automarfare care se prezintă la ieşirea din ţară într-un timp scurt”.

La PTF Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, coloana de camioane formată este de aproximativ zece kilometri. Cât privește timpii de așteptare, vorbim despre cel puţin 180 de minute pentru intrarea în ţara vecină, conform Poliţiei de Frontieră.

Șoferii susţin însă că aşteaptă mult mai mult decât indică aplicaţia, iar marţi ar fi stat şi 12 ore pentru a trece în ţara vecină.

Probleme similar întâlnim și la alte puncte de trecere a frontierei. La Nădlac I, spre exemplu, şoferii de camioane aşteaptă cel puţin 120 de minute pentru a trece graniţa.

Timpi mari de aşteptare se înregistrează, de asemenea, la punctele de trecere din Bihor şi Satu Mare. La Borş I şoferii de camioane stau cel puţin 90 de minute în coloană, la Borş II – 90 de minute, iar la Petea – 240 de minute. 

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.