Creștere semnificativă a plăților online la taxe și impozite locale la Arad

În ultimii doi ani, în special pe fondul crizei sanitare, Primăria Muncipiului Arad prin Direcția Venituri a încurajat cetățenii să apeleze la plățile online.

În Arad, plata impozitelor și taxelor locale, a amenzilor și a altor categorii de creanțe bugetare locale, se poate efectua online cu orice card bancar prin ghiseul.ro sau accesând pagina de internet a Primăriei Municipiului Arad în secțiunea ”Platforma de contact”. 

Alte posibilități de plată sunt ghișeele din cadrul Oficiilor poștale, stațiile SelfPay aflate la dispoziția contribuabililor la sediul Direcției Venituri și pe raza Municipiului Arad în nu mai puțin de 44 de locații.  Nu în ultimul rând, arădenii pot alege aplicația MobilePayArad ce poate fi instalată pe smartphone-uri din magazinul de aplicații Google Play.

Analizând situația plăților online de la începutul acestui an până la finele lunii octombrie, comparativ cu anul precedent, remarcăm o creștere a numărului tranzacțiilor prin Globalpay de la 23.214 în 2020, la 28.769 în 2021. Și plățile prin intermediul Ghișeul. ro au fost de 3 ori mai multe decât anul precedent: 1600 tranzacții în 2021, față de 500 anul trecut. O creștere semnificativă de peste 80 de ori s-a înregistrat la plățile efectuate prin stațiile de tip SelfPay.

Vă reamintim faptul că de la finele anului trecut, locuitorii Municipiului Arad au la dispoziție această modalitate  simplă, sigură și rapidă de plată a  taxelor și impozitelor locale. Vorbim despre 45 de Stații de Plată SelfPay unde plățile se pot efectua fără perceperea unui comision.  Mai mult decât atât, plățile efectuate se înregistrează în timp real în sistemul Primăriei Municipiului Arad. Este probabil unul dintre motivele pentru care anul acesta peste 4000 de tranzacții s-au efectuat la stațiile SelfPay din municipiu, față de 51 câte s-au înregistrat anul trecut.

“Ne bucură aceste cifre și sperăm ca anul viitor arădenii să apeleze în număr și mai mare la aceste mijloace elecronice de plată a taxelor și impozitelor locale.  Contribuabilii nu mai trebuie să se prezinte la ghișeele instituției noastre.  Economisesc timp, iar plățile se efectuează sigur și rapid”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.