Dascăli și elevi infectați cu coronavirus, în județul Arad, absenți din prima zi de școală

Şase dascăli din judeţul Arad şi patru elevi au fost raportaţi la Inspectoratul Şcolar Judeţean ca fiind bolnavi de COVID-19 în prima zi de şcoală, iar alţi 52 de copii au absentat pentru că sunt în carantină.

Inspectorul şcolar general, Marius Gondor, a declarat că atât cadrele didactice cât şi elevii infectaţi cu SARS-CoV-2 au lipsit de la cursuri, astfel că nu au intrat în contact cu alte persoane şi nu a fost nevoie de suspendarea cursurilor în şcolile din care sunt.

„Aceşti profesori şi elevi s-au îmbolnăvit în ultimele 14 zile, nu sunt persoane depistate astăzi ca fiind bolnave. Nu avem raportări din şcoli privind elevi sau profesori găsiţi în prima zi de şcoală cu simptome specifice COVID-19”, a declarat Gondor.

Conform sursei citate, cei 52 elevi aflaţi în carantină provin din familii ale căror membri au fost contacţi direcţi cu persoane confirmate infectate cu noul coronavirus. „Situaţia este în continuă schimbare, probabil în fiecare zi vom avea cifre noi cu privire la absenteism din cauza pandemiei, pentru că aşteptăm să ni se raporteze şi câte cadre didactice se află în carantină”, a precizat Gondor.

Cu privire la desfăşurarea cursurilor acolo unde lipsesc profesori, şeful ISJ a spus că dascălii care vor fi în carantină sau izolare pot preda online, iar în cazul celor care lipsesc pentru că sunt deja bolnavi, şcolile trebuie să asigure profesori care să ţină orele în locul lor.

În judeţul Arad, 303 şcoli se află în ‘scenariul verde’, 112 sunt în ‘scenariul galben’ şi 24 în ‘scenariul roşu’, dintre care două nu din cauza pandemiei, ci pentru că lucrările de reabilitare nu permit organizarea cursurilor în clădirile respective.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.