Domeniul Regal de la Săvârșin își deschide porțile pentru turiști

Domeniul Regal de la Săvârșin va fi deschis turiştilor, de la 1 mai. Majestatea Sa Margareta a României transmite că atât Satul Regal cât și Parcul Regal vor fi deschise vizitărilor în grupuri ghidate.

Satul Regal cuprinde opt clădiri: Muzeul Regal al Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai, Spălătoria și Călcătoria, Casa Musafirilor, Casa Ceaiului, Casa Intendentului, Casa Tehnică și Magazinul de Suveniruri.

Printre atracțiile din Parcu Regal se numără heleşteul, arcada cu glicine, Micul Pavilion ridicat în secolul al XVIII-lea, Grădina Ascunsă, Aleea Lungă, Fântâna Toscană și Grădina de trandafiri a Reginei.

Obiectivele vor putea fi vizitate până la 1 octombrie, în fiecare săptămână sâmbăta și duminică, între orele 9 și 18.

Vă reamintim, proprietatea a fost cumpărată de Regele Mihai, la 26 martie 1943. Sub directa supraveghere a Reginei-Mamă Elena, castelul a fost supus unor lucrări de reparații și modernizare în anii 1943-1945.

Din decembrie 1947 până la 1 iunie 2001, Familia Regală a fost absentă de la Castelul Săvârșin, care a fost confiscat de regimul comunist. În acești 54 de ani, castelul a servit drept spital, școală și reședință de protocol.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.