Dosar penal în cazul unei firme care ardea ilegal cabluri electrice şi producea poluare

Poliţiştii arădeni fac cercetări penale cu privire la activitatea unei firme, ai cărei angajaţi ardeau cabluri electrice pentru a recupera metale reciclabile şi produceau poluare, în timp ce societatea deţinea şi deşeuri periculoase cu conţinut de plumb.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, împreună cu comisari de mediu şi jandarmi, au efectuat un control la firma respectivă, specializată în colectarea deşeurilor nepericuloase.

„În urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate deşeuri periculoase, respectiv 86 de kilograme de baterii uzate, cu conţinut de plumb. De asemenea, în incinta punctului de lucru se ardeau cabluri electrice”, a informat, luni, IPJ Arad.

În acest caz, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru „poluare prin evacuare, în atmosferă sau pe sol, a unor deşeuri ori substanţe periculoase” şi „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase”

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.