Drumul Expres Oradea – Arad: Studiul de Fezabilitate a fost aprobat

Studiul de Fezabilitate pentru Drumul Expres Oradea – Arad a fost aprobat, licitația pentru execuția șoselei urmând să fie lansată la primăvară, a anunțat președintele Consiliului Județean Bihor Ilie Bolojan. Drumul Expres Oradea – Arad va costa aproximativ 1,5 miliarde euro și este cel mai important proiect pe care autoritățile locale l-au preluat de la Ministerul Transporturilor prin ordonanța care a descentralizat investițiile în infrastructura de transport.

Valoarea estimată a investiției este de 1,54 miliarde de euro. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.
Lucrările vor fi împărțite în 3 tronsoane:
Arad-Chișineu Criș
Salonta-Oradea
Chișineu Criș-Salonta

„La Arad, Chișineu Criș și Salonta sunt prevăzute drumuri de legătură cu o lungime totală de 10 km.

Peste 40 km de bretele cu o singură bandă vor asigura racordarea drumurilor existente la noul drum expres. Ne dorim ca în primăvara anului viitor să avem proiectul tehnic și să putem demara procedura de licitație pentru selectarea constructorilor. Termenul de execuție va fi de trei ani. Drumul expres va avea 2 benzi pe sens și la Salonta se va conecta la rețeaua drumurilor expres din Ungaria. În următoarele 3 luni urmează să parcurgem procesele de avizare, să realizăm auditul de siguranță rutieră și să finalizăm procedura de mediu”, a transmis Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Proiectul este rezultatul unui parteneriat între Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Autostrăzi – CNAIR și 4 autorități locale: Primăria și Consiliul Județean Arad, Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor.

 

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.