Drumuri închise în 6 județe. Cod roșu de viscol puternic și ninsori abundente

Vortexul polar a lovit în plin România. Vremea extremă a blocat aproape toate drumurile din 6 județe. A fost pentru prima dată în luna aprilie când s-a emis un cod roșu de viscol puternic și ninsori abundente. Cel mai rău a fost în județul Botoșani, acolo unde zeci de mașini au rămas blocate peste noapte, iar oamenii au așteptat cu sufletul la gură salvatorii. La Suceava și Iași, avioanele au rămas blocate pe pistă, iar zeci de zboruri au fost anulate. Temperaturile de iarnă rămân în continuare pentru aproape jumătate de țară. 

Zeci de familii au rămas blocate în nămeți pe drumurile din județele Botoșani și Suceava. A fost o noapte de chin pentru echipajele de intervenție.

Salvatorii au primit sprijin și din alte județe. Pe șoselele înzăpezite, pompierii au intervenit cu utilaje cu șenile care să tracteze ambulanțele blocate, însă și acestea au întâmpinat dificultăți.

Utilajele de deszăpezire au fost și ele blocate în zăpadă.

Oamenii au fost avertizați printr-un mesaj RO-Alert să evite orice deplasare pentru că drumurile sunt blocate.

Mai mulți pacienți au ajuns la spital în stare critică după ce au așteptat cu orele echipajele medicale. Ambulanțele au rămas complet blocate în zăpadă, iar mai mulți bolnavi trebuiau să ajungă la dializă.

Pentru județele Botoșani și Iași circulația a fost închisă complet pentru toate tipurile de autovehicule. Două autocare cu zeci de elevi au rămas blocate din cauza viscolului.

Circulația a fost paralizată și în Neamț, Vaslui și Bacău.

Accidente au fost la tot pasul. Un șofer inconștient a intrat într-o depășire și s-a izbit de o mașină după ce a derapat.

Și zborurile au fost anulate. Mai multe curse aeriene din și către Suceava și Iași au fost anulate din cauza ninsorilor viscolite.

La Iași, pasagerii și-au cărat bagajele prin pădure.

Este pentru prima dată când meteorologii emit un cod roșu de ninsori abundente și viscol puternic în luna aprilie.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.