DSP Arad apelează la voluntari din cauza numărului mare de amenzi la frontieră

Direcţia de Sănătate Publică Arad apelează, din nou, la voluntari, pentru a face faţă numărului mare de amenzi pe care trebuie să le emită pe numele celor care nu au completat la frontieră formularul digital. Până acum, au fost aplicate, doar arădenilor, peste 1.700 de sancţiuni.

Chiar dacă prin puctele de trecere a frontierei din județul Arad au trecut câteva zeci de mii de oameni, cei care nu au completat formulare nici la 24 de ore de la intrarea în țară sunt amendați de Direcțiile de Sănătate Publică din județele în care își au domicillile din buletine.

“Suntem nevoiţi să apelăm la voluntari, doar că de această dată nu are legătură cu introducerea de pozitivi din valul cinci, ci este vorba de volumul de muncă ridicat pentru a emite amenzile pentru necompletarea formularului digital de intrare în România. Am emis până acum 1.745 de amenzi doar pentru judeţul Arad, fiecare de 3.000 de lei, cu posibilitatea de a se plăti jumătate din suma minimă în termenul legal de 15 zile, adică 1.000 de lei. Este o problemă serioasă, unii au încasat mai multe amenzi pentru că au avut drumuri repetate în Ungaria sau în diferite ţări şi nu au completat formularul obligatoriu când au revenit în ţară”, spune șeful DSP Arad, dr. Horea Timiș.

Amenzile pentru cei care nu au completat formularul digital, sunt sancționați cu amendă de 3.000 de lei, din care, pot plăti, în 15 zile, jumătate din sumă.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.