Elevii ucraineni vor putea învăța la școlile din Arad

Este anunţul făcut de către Inspectoratul Școlar Județean Arad, Marius Göndör, care spune că masura a fost luata având în vedere criza actuală generată de conflictul militar care se desfășoară pe teritoriul Ucrainei.

Aradul dispune de infrastructura necesară, spun reprezentanţii IŞJ Arad, însă rămâne totuşi o problemă… cadrele didactice care vorbesc limba ucraineană.

„Cea mai mare problemă o avem în rândul cadrelor didactice, tocmai de aceea o să încercăm să găsim în rândul refugiaţilor, pentru că nu avem cadre didactice care să cunoască limba ucraineană. Am identificat câteva persoane pensionate din învăţământ, dar vorbim aici de cam 15 persoane care ar şti să comunice în această limbă, şi evident că nu acoperim toate disciplinele. În judeţul Arad, există o singură şcoala la Târnova, unde acei copii fac limba ucraineană maternă ca o disciplină opţională, dar celelalte discipline sunt în limba română. Îi rugăm pe toţi cei care sunt implicaţi în sprijinirea refugiaţilor, comunităţi locale, ONG-uri, să îi ajute să acceseze plaforma pentru a completa cererea, ca să putem să le oferim copiilor condiţii cât mai aproape de ce ştiu ei că înseamnă şcoală.” a declarat pentru TV Arad, inspector școlar general al IȘJ Arad.

Astfel, pe site-ul inspectoratului, respectiv www.isjarad.ro, a fost creată o secțiune specială pentru înscrierea preșcolarilor/elevilor ucraineni, unde este postată o cerere-tip de înscriere la unitatea de învățământ.

Cererea se poate depune fizic la secretariatul ISJ Arad, aflat pe str. Corneliu Coposu, nr. 26 Arad, sau scanat pe adresa de e-mail [email protected].

Pentru informații, persoanele interesate se pot adresa la Tel verde gratuit al ISJ Arad 0800.816.257 sau la numarul de telefon 0787.425.526.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.