Gherete amplasate ilegal, demolate la Arad

În ultima săptămână a lunii ianuarie, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad  au înaintat Primăriei Municipiului Arad o nouă solicitare de desființare a unei structuri amplasate pe domeniul public fără avizul primăriei. Ultima situație de acest fel survenise în luna decembrie 2022, când Direcția Edilitară a procedat la dezasamblarea unei gherete, în baza sesizării primite de la poliția locală.

 

Structura semnalată cu doar câteva zile în urmă făcuse obiectul unor controale repetate vizând societatea deținătoare. Aceasta nu avea înregistrat un punct de lucru pe strada Pășunii, unde desfășura activități de alimentație publică. S-a constatat că firma nu deținea contract încheiat cu Primăria Municipiului Arad, autorizație de funcționare, autorizație de alimentație publică, aviz și orar de funcționare, proprietarii neachitând nici taxele obligatorii necesare funcționării comerciale și ocupării domeniului public.

 

Pentru nedeținerea documentelor cerute imperativ de legislația în vigoare, agentul economic a fost sancționat contravențional de 2 ori, acesta neconformându-se recomandărilor polițiștilor locali, în urma amenzilor aplicate.

 

În mod similar, la sfârșitul săptămânii trecute, DGPL a procedat la înaintarea către urbanism a unei solicitări de demolare privind o structură situată în Parcul Europa. În acest caz, pentru încălcarea prevederilor legale, societății deținătoare i-au fost aplicate 3 procese-verbale, în sumă de 7.500 lei, fără a exista vreo intenție a posesorului în vederea intrării în legalitate. Prin urmare, polițiștii locali au procedat la somarea proprietarului de a elibera domeniul public, notificându-l în vederea procedurii de desființare.

 

Prevederile Ordonanței nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, republicată, cu modificările și completările ulterioare precum și HCLM nr. 586/2021, privind Regulamentul de desfășurare a activităților comerciale și al piețelor în Municipiul Arad, constituie cadrul normativ în baza căruia Direcția Generală Poliția Locală semnalează situațiile constatate în teren direcțiilor din cadrul Primăriei Municipiului Arad ce au competența legală de adoptare a măsurilor legale de eliberare a terenului.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.