Locuințe sociale distruse de chiriași

O locuință socială poate fi “acasă”, atât timp cât cei care stau în ea o îngrijesc și o prețuiesc cum se cuvine. Nu așa stau lucrurile în situația unei astfel de locuințe sociale situată pe strada Mihai Eminescu!
 
Un echipaj al Biroului Ordine Publică și Intervenție din cadrul Direcției Generale Poliția Locală (DGPL) Arad, ajuns la fața locului în urma unei sesizări transmise de un locatar, a comunicat Serviciului Fond Locativ (Direcția Patrimoniu) din cadrul Primăriei Municipiului Arad situația jalnică în care se află locuința socială din cauza beneficiarului acesteia, în vederea demarării demersurilor de evacuare. Aflat mereu în stare de ebrietate, locatarul locuinței, R.I., în vârstă de 55 de ani, nu este pentru prima dată reclamat pentru mizeria cruntă în care “a reușit” să aducă spațiul sigur care i-a oferit posibilitatea ieșirii din situația de vulnerabilitate și începerea unei vieți independente.
 
Potrivit prevederilor Legii 114/1996, au acces la locuință socială, în vederea închirierii, familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câștigului salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Național de Statistică în ultimul Buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea, precum și anterior lunii în care se repartizează locuința.
 
În condițiile multiplicării semnalelor privind problemele generate în condominii și pe domeniul public de beneficiarii locuințelor sociale, până la sfârșitul acestei săptămâni, Biroul de Ordine Publică și Intervenție din cadrul DGPL va finaliza verificările efectuate la 27 de locuințe sociale ce au fost repartizate persoanelor evacuate din arealul Mărului. În următoarea lună, cu sprijinul Serviciului Locativ din Primăria Municipiului Arad, polițiștii locali vor vizita toate locuințele sociale referitor la care au fost semnalate probleme în registrul respectării normelor de conviețuire socială.
 
Pentru unii dintre chiriașii turbulenți, va fi solicitată în instanță evacuarea, în baza constatărilor realizate la fața locului de angajații primăriei și poliției locale, precum și a plângerilor redactate și asumate de colocatari.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.