Majoritatea celor care ies din ţară prin Nădlac II sunt cetăţeni ucraineni

Majoritatea celor care ies din ţară în această perioadă prin vama Nădlac II sunt cetăţeni ucraineni, conform autorităţilor de frontieră din Arad.

Poliția de frontieră transmite că a solicitat Ungariei să suplimenteze personalul de control pentru a se putea forma mai multe echipe comune cu poliţiştii de frontieră români şi astfel să se poată fluidiza traficul.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, spune că doar în ultimele 24 de ore prin Nădlac II au ieşit din ţară 2.236 de ucraineni, reprezentând mai mult de jumătate dintre toţi cei 3.700 de călători înregistraţi.

Conform sursei citate, prin Nădlac I au ieşit din ţară 751 de ucraineni, din totalul de 1800 de călători.

“Se înregistrează timpi mari de aşteptare în PTF Nădlac II, ca urmare a faptului că un număr mare de autoturisme se prezintă pentru efectuarea controlului pe sensul de ieşire din ţară. La graniţa româno-ungară controlul de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. Autorităţile maghiare au fost contactate pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului iar Poliţia de Frontieră Română a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi fluent”, a declarat Dincă.

Coloane de maşini sunt formate, astăzi, la ieşirea din ţară, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, însă controlul se desfăşoară lent pentru că Ungaria nu asigură suficienţi poliţişti de frontieră care să facă echipe comune cu cei români.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.