Măsură de precauție: toți angajații Spitalului Județean din Arad care revin din concediu vor fi testați

Toţi angajaţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad care revin din concediu sunt testaţi pentru COVID-19 înainte să îşi reia activitatea, pentru a se evita eventuala răspândire a virusului SARS-CoV-2 în rândul cadrelor medicale sau pacienţilor.

Reprezentanţii SCJU Arad au declarat că decizia de testare a angajaţilor a fost luată pentru că mulţi dintre aceştia au plecat în concediu în străinătate şi ar putea contracta virusul.

„Testarea tuturor angajaţilor la revenirea din concediul de odihnă, concediul medical sau după cel puţin patru zile libere plătite a început în 9 iulie, iar în această perioadă au fost efectuate aproximativ 350 de teste. Un singur angajat a fost depistat pozitiv în această campanie, o asistentă medicală care a călătorit în afara ţării. Prin depistarea acestui caz s-a evitat infectarea altor cadre medicale sau a pacienţilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al SCJU Arad, Simina Roz.

Conform acesteia, SCJU Arad, care are aproximativ 2.100 de angajaţi, este primul spital din România care a luat o astfel de decizie pentru evitarea unui focar de coronavirus.

În prezent, în SCJU Arad sunt internaţi 37 de pacienţi infectaţi şi mai sunt libere 100 de paturi destinate bolnavilor de COVID-19.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 788 cazuri de COVID-19, iar 79 de bolnavi au decedat. Cel mai tânăr pacient confirmat a avut cinci săptămâni, iar cel mai vârstnic, 97 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.