Migranţi descoperiţi la frontieră, în portbagajele a patru maşini şi într-un TIR cu frigidere

Mai mulţi migranţi au fost descoperiţi când încercau să iasă din ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ascunşi în portbagajele a patru maşini conduse de români, dar şi într-un TIR încărcat cu frigidere.

Toate cazurile au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat marţi Poliţia de Frontieră Arad.

Astfel, în urma verificărilor amănunţite făcute asupra celor patru autoturisme, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunşi în portbagaje 12 cetăţeni străini.

„Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul instituţiei pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Maroc, India şi Siria, ce intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spaţiul Schengen. Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi pentru toţi şoferii autoturismelor şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad.

De asemenea, în timpul verificării unui TIR condus tot de un român, care transporta frigidere în Spania, au mai fost găsiţi patru afgani solicitanţi de azil în ţara noastră, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. 

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.