Migranți prinși la frontiera de vest. Încercau să treacă în Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei NădlacII au depistat 72 de cetăţeni din Bangladesh, Nepal, India și Siria care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.

“La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc, respectiv un român, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia și o autoutilitară înmatriculată în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri, printre care materiale pentru amenajări exterioare și profile metalice, pentru societăți comerciale din Germania și Elveția”, informează inspector de poliție Andrei Dincă, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor două mijloace de transport, fiind descoperiţi în compartimentele pentru marfă, în total, 72 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Nepal, India și Siria, unii dintre aceștia fiind intrați legal în țara noastră, iar alții solicitanți de azil. Persoanele depistate intenţionau să ajungă în mod fraudulos în diverse state din vestul Europei.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.