Nopți mai liniștite în Arad: polițiștii patrulează prin parcuri și zone izolate

În ultimele două săptămâni, peste 100 de sancțiuni contravenționale aplicate pe timp de seară/noapte, pe domeniul public, de către polițiștii locali.
 
În fiecare seară, descinderile polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii publice, respectiv circulației rutiere, continuă, după orele 22:00, în scopul prevenirii faptelor de natură antisocială, săvârșite la adăpostul întunericului. La orele serii, autoutilitarele DGPL parcurg trasee din arealul condominiilor, locurilor de joacă, parcurilor, în general al zonelor mai dens locuite ale orașului, cunoscute cu potențial contravențional/infracțional peste medie.
 
Astfel, în a doua parte a lunii octombrie, în intervalul orar 22.00-24.00, polițiștii locali au aplicat 107 sancțiuni persoanelor depistate că au încălcat normele de conviețuire socială, ordine și liniște publică, reglementările privind staționarea pe domeniul public, care de cele mai multe ori a condus la blocaje în parcările rezidențiale, precum și cele privind curățenia pe trotuare și spații verzi.
 
 Fiind încălcate mai multe acte normative, au fost sancționate 12 fapte de apelare la mila publicului, 16 situații de consum băuturi alcoolice pe domeniul public, 33 fapte de practicare a prostituției, 21 situații de tulburare a liniștii publice, 20 staționări neregulamentare, 5 fapte privind nemenținerea curățeniei în spațiul public, identificate atât în urma patrulării polițiștilor locali, cât și în urma sesizărilor adresate de cetățeni. Cele mai multe sesizări transmise de concetățenii noștri privesc scandalurile și atmosfera zgomotoasă produsă de petrecăreți, în fața blocurilor, în parcuri, în zone din proximitatea locuințelor.
 
Patrulele vor continua în perioada următoare să descindă pedestru seară de seară în spațiile de joacă, să verifice zonele verzi în care cetățenii noștri semnalează prezența persoanelor fără adăpost. De asemenea, se vor intensifica activitățile de eliberare a parcărilor rezidențiale de mașinile staționate neregulamentar și de sancționare a șoferilor care ocupă ilegitim locurile contractate de arădeni de la Serviciul Parcări Rezidențiale al RECONS.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.