Panică într-un bloc din Arad, după un incendiu izbucnit la ghena de gunoi. Doi copii- intoxicați cu fum, locatari evacuați

Pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la ghena pentru deșeuri menajere, amplasată în interiorul scării unui bloc de 10 etaje din municipiul Arad, strada Predeal. 

Pentru misiune au fost dislocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad cu: două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru salvare la înălțimi și două echipaje SMURD, încadrate cu 17 subofițeri, 1 maistru militar și un ofițer. În sprijinul forțelor au intervenit și două echipaje SAJ. 

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul ghenei pentru deșeuri, cu degajari de fum la nivelul scării blocului, până la etajul superior.

Concomitent cu acțiunea de stingere, pompierii au acționat și pentru evacuarea persoanelor aflate în interiorul scării de bloc și în apartamente. Astfel, au fost evacuate în siguranță 22 de persoane, dintre care doi minori care prezentau simptome ușoare de intoxicare cu fum. 

Cei doi minori au fost transportați la spital de către echipajele medicale SAJ. 

Incendiul a fost localizat și lichidat prompt, în limitele găsite, în aproximativ o oră. 
În urma incendiului au fost afectate de fum apartamentele situate la nivelele superioare. 

În aceste momente se acționează pentru îndepărtarea efectelor negative ale incendiului. 

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.