Parcarea la întâmplare, sancționată la Arad. Care este zona vizată

În ultimele zile, polițiștii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Circulație și Parcări și-au intensificat măsurile de îndepărtare a autoturismelor staționate voluntar pe porțiunea din Calea Aurel Vlaicu delimitată de străzile 6 Vânători și Roșiori (zona cuprinsă între Atrium Mall și Stadionul ”Francisc Neuman”).
 
Începând cu prima zi a lunii septembrie DGPL Arad va trata cu maximă severitate nerespectarea prevederilor Hotărârii nr. 1.391/.2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice în zona respectivă, în condițiile în care recenta amenajare a unor locuri de parcare suplimentare, în imediata vecinătate, nu mai oferă nicio justificare șoferilor care aleg să parcheze pe respectivul tronson din Calea Aurel Vlaicu.
 
 Controalele polițiștilor locali în zone în care implementarea unor proiecte publice sau private a condus la crearea unor noi locuri de parcare vor continua, în vederea descurajării șoferilor care continuă să parcheze în locuri unde oprirea/staționarea sunt interzise. În cazul acestor zone, notificările aplicate timp de mai multe zile pe toate autovehiculele staționate neregulamentar survin după darea în folosință a locurilor de parcare nou create. Ulterior campaniei de informare realizată în teren, polițiștii locali vor aplica direct amenzi, fără a mai proceda la avertizare, în situația în care utilizatorii autovehiculelor nu se vor conforma nici indicatoarelor de circulație, nici comunicării scrise.
 
Sancțiunile pecuniare se situează între 580 și 725 lei, la care se adaugă puncte de penalizare, aplicându-se inclusiv măsura complementară a ridicării vehiculelor parcate neregulamentar.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.