Percheziții în Arad efectuate de polițiștii sălăjeni, într-un dosar de fraudă informatică! Doi basarabeni, reținuți

Doi tineri din Republica Moldova au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiștii sălăjeni, în urma unor percheziții efectuate marți în municipiul Arad, într-un dosar de acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și fraudă informatică. În luna septembrie, cei doi au reușit să intre în posesia datelor cardului unui tânăr din comuna sălăjeană Bobota și i-au retras o suma importantă din cont. În același dosar este cercetat și un tânăr din Bihor. 

 

 

Ieri, 7 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară în municipiul Arad, la două persoane bănuite de infracțiuni din domeniul informatic.

„La data de 28 septembrie, un tânăr de 21 de ani din comuna Bobota și-ar fi expus un bun pentru vânzare pe o platformă, activitate în urma căreia a fost contactat de persoane necunoscute, care, sub pretextul că doresc să achiziționeze bunul respectiv, prin intermediul unui link, i-ar fi solicitat să completeze informații privind datele cardului. Imediat ce tânărul a transmis datele, a constatat că i-au fost retrași de pe card 2.990 de lei.

Polițiștii au fost sesizați, iar în urma investigațiilor de specialitate efectuate a reieșit că suma ar fi fost retrasă de un bărbat de 23 de ani din județul Bihor, iar faptele reținute ar fi fost comise cu complicitatea a doi tineri de 24 și 25 de ani din Republica Moldova”, a transmis Ioana Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

Perchezițiile au fost efectuate la un cămin studențesc, unde sunt cazate cele două persoane din Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, în urma perchezițiilor, au fost găsite și ridicate aproximativ 5.000 de cartele prepay, dintre care aproape 3.000 ar fi fost utilizate, 5 modem-uri cu 72 de sloturi active/funcționale la momentul efectuării percheziției, un laptop și două terminale mobile, despre care se presupune că ar fi fost utilizate în activitatea infracțională.

Tot ieri, polițiștii au pus în aplicare trei mandate de aducere, pe numele celor trei bărbați, care au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, iar, în urma audierilor, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de cei doi tineri din Republica Moldova.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale și a Unității Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliției Române.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din Bihor și Arad.

Cercetările sunt continuate pentru acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și fraudă informatică, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Sursa: Realitatea de Salaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.