Pericolul imens din alimentația românilor în luna decembrie

Nu combina proteinele cu carbohidraţiiEste de evitat combinarea alimentelor bogate în proteine (nuci, carne, ouă, brânză) cu alimentele pline de carbohidraţi (pâine, cereale, cartofi, fructe).

Fiecare tip de aliment are timpul lui de digestie. Proteinele (carnea, nucile, brânzeturile, soia) stau cel mai mult în stomac pentru a fi digerate. În schimb, carbohidraţii (substanţe bogate în amidon, precum cartofi, paste sau orez) au nevoie de un timp mai scurt de digestie.

O altă greşeală pe care trebuie să o eviţi este combinaţia dintre cartofi şi pâine. ­Este o asociere de alimente din grupa carbohidraţilor, lucru nepermis la aceeaşi masă.

Poţi consuma pâine la prânz, iar cartofi la masa de seară. Combinaţiile de carbohidraţi sunt dăunătoare pentru siluetă, fiindcă zahărul conţinut de aceştia se dizolvă cel mai rapid în sânge, ceea ce duce la acumularea de kilograme nedorite.

Combină proteinele cu legume fără amidon.

Ideal este să combini proteinele cu legumele fără amidon, dar şi carbohidraţii tot cu legume fără amidon. Legumele care nu conţin amidon sunt salata verde, ţelina, varza, castraveţii, broccoli, vinetele, ardeii, roşiile, dar şi dovleceii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.