Peste 1000 de misiuni ale pompierilor militari arădeni în luna martie

În luna martie a acestui an, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad, cu mijloace tehnice destinate stingerii incendiilor, intervențiilor în sprijinul comunității, precum și pentru acordarea primului ajutor medical calificat celor aflați în dificultate, au intervenit în 1091 situații de urgență. 

Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 902 solicitări.

Asigurarea asistenței medicale de tip SMURD a fost repartizată astfel:
  Detașamentul de Pompieri Arad – 644 de solicitări;
 Detașamentul de Pompieri Ineu – 148 de solicitări;
Detașamentul de Pompieri Sebiș – 44 de solicitări;
Secția de Pompieri Bârzava – 66 de solicitări.

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale în urma producerii a 27 de accidente rutiere.

Totodată, salvatorii au acționat pentru stingerea a 34 de incendii, precum și în alte 155 de misiuni și intervenții în sprijinul comunităților.

Din totalul celor 34 de incendii care s-au produs în această perioadă, 21 au fost înregistrate la case sau anexe gospodărești, 8 la vegetație uscată și resturi menajere, iar 5 la mijloace de transport.

Principalele cauze generatoare ale incendiilor la locuințe au fost:

–    scurtcircuitul electric produs ca urmare a defectelor apărute în exploatarea cablurilor, montării necorespunzătoare pe materiale combustibile sau a suprasarcinilor (în 11 situații);
–    coșurile de fum necurăţate sau amplasate necorespunzător față de materialele combustibile  (în 7 situații);
–    sistemele de încălzire amplasate necorespunzător față de materialele combustibile (în 2 situații).

Având în vedere temperaturile scăzute înregistrate în această  perioadă, pompierii arădeni vă recomandă să manifestați prudență sporită la utilizarea mijloacelor de încălzire, să verificați coșurile de evacuare a fumului, să nu suprasolicitați instalațiile electrice și să nu depozitați materiale care se pot aprinde în imediata apropiere a sobelor, reșourilor, caloriferelor electrice, centralelor termice sau a altor surse de căldură.

Alte 155 de intervenții si misiuni au constat în:

68 de verificări ale concentrației de oxigen din secțiile ATI;
7 intervenții pentru descarcerarea persoanelor în urma unor accidente rutiere; 
7 misiuni în vederea asigurării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor;
5 misiuni pentru asanarea teritoriului de muniție;
3 misiuni pentru îndepărtarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Pentru eficientizarea intervențiilor și optimizarea timpilor de răspuns, luna trecuta, subunitățile au executat 58 misiuni de recunoaștere în obiectivele din raioanele de intervenție. Pe timpul acestora s-au verificat sursele de alimentare cu apă, căile de acces în obiectiv, configurația acestuia și alte elemente care sunt semnificative pe timpul intervenției.

În vederea pregătirii forțelor de intervenție pentru misiunile specifice pe care trebuie să le îndeplinească, au fost organizate 7 exerciții cu forțe și mijloace în teren.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.