Pompierii din Arad se pregătesc pentru prăbuşirea unui avion militar

Pompierii dincadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad se pregătesc pentru prăbuşirea unui avion militar de tip MIG 21 Lancer.

„Pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad și Detașamentul de Pompieri Ineu in cooperare cu Jandarmeria Arad, Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Batalionul 191 Infanterie Radu Golescu, SAJ Arad SVSU Siria și Aeroclubul Charlie Bravo Siria au desfășurat, miercuri, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren. În cadrul exercițiului s-a testat capacitatea coordonare și de intervenție a forțelor operative in cazul producerii unui accident aviatic, urmat de explozie și incendiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, maior George Pleşca.

Chiar dacă acţiunea de miercuri a fost un exerciţiu de pregătire, două avioane de tip MIG 21 Lancer s-au prăbuşit în realitate în judeţul Arad. În ambele cazuri, piloţii au murit. Un avion a căzut pe data de 12 mai 1999 la câţiva km de Căpâlnaş, în comuna Săvârşin, iar pe data de 22 noiembrie 2006, un alt avion a căzut în comuna Beliu.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad