Precizările Primăriei Arad referitoare la achiziții prin PNRR: 6 tramvaie

Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la semnarea contractului de finanțare pentru achiziția de 6 tramvaie dublu articulate, cerere depusă în cadrul PNRR, Primăria Arad precizează faptul că până în acest moment nu a primit de la Ministerul Dezvoltării nicio informare oficială cu privire la acest lucru.
 
În schimb, Municipiul Arad a fost informat printr-o adresă oficială că a fost semnat de către minister contractul de reabilitare termică a Școlii Gimnaziale “Caius Iacob”, în valoare de aproape 2 milioane de euro, documente care ar trebui să ajungă la Arad zilele următoare.
 
Călin Bibarț, primarul Aradului, a declarat că: “Sunt un om al faptelor și mai puțin al declarațiilor pripite, motiv pentru care aleg să ies public cu informații corecte la momentul potrivit. În cazul de față, am fost informați oficial cu privire la faptul că Ministerul Dezvoltării a semnat contractul de finanțare al cererii de reabilitare termică a Școlii Gimnaziale Caius Iacob”, document care urmează să ajungă la noi pentru a-l semna.
 
Cu toate că mai sunt cereri aprobate, printre care și cele referitoare la parcările inteligente, respectiv achiziția de tramvaie, încă nu am primit informarea oficială. Întrucât vorbim despre proiecte valoroase nu numai din punct de vedere financiar (13,6 milioane de euro), dar și pentru dezvoltarea orașului, interesul nostru este ca și aceste contracte să fie parafate cât mai repede pentru a trece la următorul pas.”
 
 Municipiul Arad are deja în implementare un proiect care a obținut finanțare prin PNRR. Este vorba despre cel referitor la înființarea de centre de colectare prin aport voluntar, în valoare de peste 6 milioane de euro.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.