Preşedintele CJ Arad i-a transmis ambasadorului Olandei că România

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca, a avut o întâlnire diplomatică, joi, cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Roelof Sander van Ees, căruia i-a transmis că România „trebuie să fie un element al Spaţiului Schengen”, iar românii să se bucure de aceleaşi drepturi pe care le au majoritatea cetăţenilor Uniunii Europene.

La întâlnire au fost prezenţi şi consulul onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Timişoara, Marius Popa, şi Mark Rottenstein, consilier al Regatului Ţărilor de Jos în România.

Discuţiile s-au axat pe relaţiile bilaterale dintre România şi Olanda, atât din perspectiva mediului de afaceri, cât şi din perspectiva culturală, însă unul dintre subiectele abordate a fost aderarea României la Spaţiul Schengen.

„Olanda este unul dintre principalii investitori străini în România, deci beneficiem de experienţa olandeză şi de logistica pe care companiile olandeze au creat-o în ţara noastră. (…) Am susţinut că România trebuie să fie un element al Spaţiului Schengen, să se bucure de aceleaşi drepturi şi obligaţii pe care le au majoritatea cetăţenilor Uniunii Europene”, a declarat Iustin Cionca, la finalul întâlnirii.

În judeţul Arad există aproximativ 70 de companii olandeze, majoritatea întreprinderi mici şi mijlocii, iar unele au peste 15 ani de activitate

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.