Președintele CJ Arad: Merele pentru şcoli sunt importate de 20 de ori mai ieftin decât cele locale

Președintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, atrage atenția că merele care sunt oferite elevilor sunt aduse din Polonia la un preţ de 20 de ori mai mic decât cele autohtone.

În contextul încheierii noilor contracte de furnizare de produse lactate şi fructe în şcoli, pentru a doua parte a anului şcolar, preşedintele CJ Arad spune că peste 80% din laptele furnizat în şcoli nu este din România şi aproape 100% din mere sunt importate din Polonia.

Iustin Cionca a spus că trebuie găsite soluţii pentru ca elevii să primească lapte din România, în cadrul programelor şcolare, în locul laptelui din Ungaria, şi mere produse local.

Cu privire la următoarea achiziţie de lapte şi mere pentru şcolile din judeţ, el a spus că va avea o întâlnire cu primarii, pentru a le cere acestora să îşi asume procedura într-un număr mai mare şi să dea astfel o şansă firmelor locale de a intra în competiţie.

El a precizat că legislaţia actuală le permite primarilor să transfere realizarea procedurilor de achiziţie pe Consiliul Judeţean, dar asta ‘nu încurajează micii producători locali, ci companiile care furnizează en-gros’.

Iustin Cionca, cere viitorului Guvern să ia măsuri pentru ‘corectarea motivelor’ pentru care în România ajung produse de import mai ieftine decât cele ale producătorilor locali.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.