Primăria Arad dezminte informația conform căreia taxele și impozitele locale vor fi majorate din 2024. Care sunt argumentele

Ca urmare a apariției în spațiul public a unei informări eronate privind taxele și impozitele pe anul 2024, Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări: acestea NU au fost propuse spre mărire.
 
Stabilirea impozitelor și taxelor locale se realizează potrivit art. 489 și art. 491 din Codul Fiscal, care prevede că la unele puncte indexarea se face în raport cu rata inflației.
 
„Prin urmare, legea ne-a impus ca pentru anul 2023, indexarea acestora să se realizeze conform ratei inflației de 5,1%, aferentă anului 2021. Pentru anul 2024 am fost obligați prin lege să facem indexarea raportată la rata inflației de 13,8% aferentă anului 2022.
 
În concluzie Primăria NU majorează dările pe care arădenii trebuie să le achite, singurele modificări care se fac în acest sens sunt stabilite exclusiv printr-un act legislativ emis de către Parlamentul României”, precizează reprezentanții Primăriei Arad.
 
 
 

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.