Primăria Arad monitorizează video containerele de gunoi pentru a sancţiona aruncarea deşeurilor neconforme

Primăria Arad a început monitorizarea video a platformelor gospodăreşti în care se află containerele pentru gunoiul menajer, pentru a-i prinde şi sancţiona pe cei care aruncă deşeuri neconforme, cum ar fi cele rezultate din construcţii şi demolări, pe care arădenii se plâng de ani de zile că nu au unde să le ducă.

Primăria Arad a anunţat, miercuri, că scopul supravegherii video a locurilor în care sunt amplasate containerele este şi pentru a-i determina pe localnici să arunce deşeurile în mod selectiv.

Camerele sunt conectate la un dispecerat al Poliţiei Locale, fiind identificate deja persoane care au aruncat deşeuri neconforme.”Imaginile video surprinse într-un interval de 24 ore au fost puse la dispoziţia poliţiştilor locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului, care au reuşit să identifice persoanele care au procedat la încălcarea prevederilor legale referitoare la colectarea selectivă a deşeurilor, astfel că au fost amendate contravenţional două persoane juridice, una având sediul în localitatea Turnu, dar mai multe puncte de lucru în municipiul Arad, iar alta cu sediul în Arad. De asemenea, a fost sancţionată cu amendă contravenţională şi o persoană fizică având domiciliul într-un alt cartier faţă de zona de amplasare a containerelor pentru colectare deşeuri municipale, aflate sub monitorizare video”, a informat Primăria Arad.

Au fost aplicate amenzi contravenţionale în sumă de 6.000 lei pentru nerespectarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare a municipiului.

„Monitorizarea în timp real 24/24 h, prin conectarea camerelor video atât la infrastructura tehnică a dispeceratului Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad, cât şi la dispozitivele informatice ale poliţiştilor locali aflaţi în teren, permite eficientizarea acţiunilor de monitorizare/supraveghere a zonelor utilizate cu predilecţie în scopul eludării prevederilor legale referitoare la colectarea selectivă a deşeurilor, a cantităţilor generate în mod real, faţă de cele stipulate în clauzele contractelor de salubrizare încheiate cu operatorul delegat cu prestarea serviciului pe raza municipiului”, mai transmite Primăria.

Pe de altă parte, arădenii se plâng de ani de zile că nu au posibilitatea de a scăpa de deşeurile rezultate din demolări, construcţii sau din renovarea locuinţei, pentru că operatorul de salubritate nu ridică astfel de deşeuri. Problema a fost dezbătută de mai multe ori şi la nivelul instituţiilor competente, dar până acum nu s-au aplicat soluţii. Din această cauză, cantităţi mari de deşeuri sunt descărcate ilegal în natură, pe câmpuri, în păduri, la periferia unor cartiere sau pe malurile lacurilor sau râului Mureş

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.