Primarul Aradului, Gheorghe Falcă: facturile care nu mai pot fi plătite de către școli să fie trimise în plic, pe adresa Ministerulu Finanțelor

Problemele financiare ale Aradului au fost discutate la Guvern. Primarul municipului Arad, Gheorghe Falcă, s-s întâlnit, la Bucureşti, cu ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici. Întrevederea, care a avut loc la solicitarea ministrului, vizează susţineea guvernului pentru sistemul de termoficare centralizat, a declarat, marți, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Valoarea necesară, transmisă de către municipalitate, este de 5,2 milioane de lei.

Totodată, primarul Gheorghe Falcă aduce în discuție și situația financiară a instituțiilor de învățământ arădean, aflate în imposibilitatea de a achita facturile, datorită nealocării de fonduri la rectificarea bugetară, ale cărei urmări se resimt și în situația copiilor provenind din familii defavorizate, afectați de sistarea mesei calde oferite gratuit.

Gheorghe Falcă susţine că 38 de unități școlare și 6 creșe au în acest moment un deficit financiar care depășește 5 milioane de lei şi că a  convenit cu aceste unități școlare ca în fiecare lună, facturile care nu mai pot fi plătite, să fie trimise în plic, pe adresa Ministerulu Finanțelor, pentru ca acesta să știe problemele pe care le-a cauzat în municipiul Arad.