Primarul din Ineu contestă carantinarea orașului

Decizia de carantinare a Ineului urmează să intre în vigoare din această seară, de la ora 22:00, după ce este semnată de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și publicată în Monitorul Oficial.

Administrația locală intenționează, însă, să atace în instanță ordinul DSU, pe care îl consideră o măsură tardivă și exagerată, având în vedere că la nivelul orașului, în momentul de față, numărul infectărilor este în scădere. Ba mai mult, Călin Abrudan, primarul Ineului, susține că jumătate din cazurile înregistrate sunt constatate la cadrele medicale de la cele două spitale – Spitalul Suport Covid Ineu și Spitalul din Mocrea.

În opinia noastră, este o decizie tardivă, venită în momentul în care noi suntem în scădere ca număr de pozitivi. În urmă cu o săptămână am avut, într-adevăr undeva la peste 8 cazuri noi zilnic, acum am coborât la cinci pozitivi pe zi. Cele mai multe cazuri sunt la cele două spitale, astfel că noi intrăm în carantină practic pe cele două focare. Am luat legătura cu un avocat, așteptăm semnarea ordinului și sperăm să ajungem cât mai repede la Curtea de Apel.”

Un alt aspect care-l nemulțumește pe edilul local este legat de faptul că la nivelul județului mai sunt localități în care incidența a depășit 10 cazuri la mia de locuitori, fără să se ia măsura carantinării.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.