Primarul municipiului Arad anunţă restructurări şi o reducere cu 20 milioane lei a cheltuielilor salariale

Primăria Arad va propune o organigramă redusă, după ce a prevăzut în proiectul de buget pe 2021 o diminuare a cheltuielilor de salarizare cu 10 milioane de lei, iar anual economia ar urma să fie de peste 20 de milioane de lei prin comasarea unor servicii şi birouri.

Primarul oraşului, Călin Bibarţ, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că proiectul de buget ce va fi afişat la transparenţă publică prevede reducerea cheltuielilor de personal.

Edilul nu a precizat câte posturi vor fi reduse, afirmând că va face publice aceste informaţii săptămâna viitoare. El a spus, totuşi, că anual se vor economisi cel puţin 20 de milioane de lei la capitolul salarii.

Primarul municipiului Arad a adăugat că, având în vedere parcursul administrativ al proiectului de restructurare, în acest an se vor economisi 10 milioane de lei, în şase luni, la capitolul salarizare.

Călin Bibarţ a adăugat că nu vor fi reduse salariile, ci se vor opera reduceri de personal, restructurări de direcţii, servicii şi birouri, unele urmând să fie comasate.

USR Arad a transmis, luni, un comunicat de presă în care a arătat că la nivelul Primăriei Arad cheltuielile pentru salarii au crescut de aproximativ trei ori în ultimii cinci ani.

„Sumele alocate pentru plata angajaţilor din primărie au sporit de la 14,6 milioane de lei în 2016 la 42,4 milioane în 2020”, menţiona comunicatul USR.

Conform sursei citate, „în aceeaşi perioadă, salariul mediu brut a crescut în România de numai două ori”.

„Aşadar, Primăria Arad a cheltuit bani pentru salarii peste ritmul de creştere al veniturilor salariale la nivel naţional. Dacă s-ar fi aliniat acestui ritm, numai pentru 2020 s-ar fi realizat o economie de 12,9 milioane de lei”, se arată în comunicat. 

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.