Primul medic imunizat la Arad: Am sperat la acest vaccin, nu am nicio îndoială că e eficient

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început în judeţul Arad în cinci centre special amenajate.

Primul cadru medical imunizat este Dana Olar, medic pneumolog de peste 40 de ani, aflat în linia întâi în lupta cu virusul încă de la apariţia primelor cazuri de îmbolnăvire.

Dana Olar a declarat că a avut speranţe să apară un vaccin încă de la primul pacient pe care l-a tratat şi a spus că nu a avut nicio reţinere să accepte imunizarea cu serul apărut recent.

“De la primul pacient COVID-19 pe care l-am tratat, am sperat la acest vaccin. Nu am nicio îndoială că e eficient. A fost o simplă înţepătură, nimic deosebit faţă de un vaccin antigripal. Acum nu putem decât să sperăm că se va sfârşi această pandemie, care ne-a bulversat vieţile. Chiar dacă ne vaccinăm, vom păstra toate măsurile de siguranţă, mască, distanţare, dezinfecţie cât mai frecventă”, a spus medicul pneumolog.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, a anunțat că în judeţ au fost aduse 670 de doze de vaccin, de la centrul regional din Timişoara.

“Pentru prima zi de vaccinare avem programate 200 de cadre medicale, iar pe platforma online s-au înscris, până acum, aproximativ 800. Al şaselea centru de vaccinare va fi deschis tot în cursul zilei de astăzi, este vorba de un centru în care vor primi vaccin cadrele medicale care lucrează în sistemul privat”, a spus Timiş.

Primul rapel pentru cei imunizaţi a fost programat pentru 25 ianuarie.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.