Probleme la Arad din cauza șervețelelor umede aruncate în canalizare

Șervețele umede aruncate în toalete produc tot mai multe probleme în rețeaua de canalizare din Arad, atrage atenția Compania de Apă.

Asemenea intervenții au loc zilnic și au existat perioade în care într-o singură zi s-au adunat cca 20 de saci plini cu șervețele umede scoase din rețeaua de canalizare.

Compania de Apă Arad a anunțat că șervețelele umede aruncate în toaletă produc periodic blocaje în funcționarea la parametri optimi a sistemului de canalizare. În primele săptămâni ale anului, echipele Companiei de Apă Arad au intervenit la zeci de adrese pentru a desfunda canalizarea. În timpul intervențiilor, angajații au îndepărtat cantitati foarte mari de șervețele umede din canale.

Compania de Apă Arad atrage din nou atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă servețelele umede pentru sistemul de canalizare. Toate tipurile de șervețele umede, atât cele pentru igiena mâinilor cât și cele pentru igiena intimă sau cele destinate bebelușilor, trebuie aruncate în coșul de gunoi. Acestea nu se dizolvă în apă și ajung să se depună pe conducte, blocând funcționarea stațiilor de pompare ape uzate. Compania de Apă Arad va interveni de fiecare dată când sunt constatate disfunctionalități. Utilizatorii sunt primii și cei mai afectați de această situație si de aceea, Compania face un nou apel : e strict interzis a se arunca în vasul de toaleta orice alte materiale, în afară de hârtia igienică.

În caz de nevoie, dispeceratul canal al Companiei de Apă Arad poate fi apelat de luni până duminică, între orele 7.00- 23.00.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.