Șase percheziții în Bistrița-Năsăud și Arad, pentru destructurarea unei rețele de traficanți de persoane! Victimele, obligate să se prostitueze în Austria

Șase percheziții domiciliare au fost efectuate, miecuri, de polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT din Bistrița-Năsăud, în trei localități din județul Bistrița-Năsăud și una din județul Arad, pentru destructurarea unei rețele specializată în trafic de persoane și minori și prostituție.  Concomitent, autoritățile judiciare din Austria au efectuat o percheziție într-o localitate din această țară, unde erau duse și exploatate victimele traficanților.

 

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud și Arad au efectuat 6 percheziții domiciliare, în cooperare cu autoritățile din Austria, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane.

 În această dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu polițiștii S.C.C.O. Arad și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, au descins la locuințele a 6 persoane bănuite de trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală.

Perchezițiile au fost desfășurate în trei localități din județul Bistrița-Năsăud și una în județul Arad. Concomitent, autoritățile judiciare din Austria au efectuat o percheziție domiciliară la o locație ce ar fi fost folosită de către suspecți în această țară.

Cercetările se desfășoară într-un dosar ce vizează infracțiunile de constituirea unui grup infracțional organizat, ce ar fi compus din cetățeni români, în scopul săvârșirii de trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală, pe relația România-Austria.

Potrivit anchetatorilor,  începând cu luna ianuarie 2020, s-a constituit o grupare infracțională organizată ai cărei membrii au recrutat, prin metoda „loverboy”, persoane de sex feminin minore și majore pe care le-au transportat pe teritoriul Austriei, în vederea practicării prostituției. Printre persoanele exploatate se numără și o minoră din Bistrița-Năsăud.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane.

La percheziții au partiicipat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La activități participă și jandarmii Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad.

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.