Soluție de pandemie: sfere transparente pentru clienții restaurantelor

La Arad se monteaza primele sfere transparente, asemănătoare unor igluuri, in proximitatea unor cafenele și restaurante. Astfel, clienții care până acum frecventau terasele acestora dar au fost alungați de frig, pot reveni pentru a lua masa sau a savura o cafea.

 

Pentru început sunt funcționale 9 astfel de sfere. Un fel de separeuri în aer liber, în care pot intra simultan maxim 6 persoane, respectându-se normele de distanțare socială și de prevenire a răspândirii noului coronavirus. 

 Igluurile sunt construite din folie de cristal transparentă pe structură de aluminiu (produsă la Chişineu Criş). Mai întâi au fost executate prototipuri, acestea au avut succes, iar în cursul săptămânii s-a trecut la producţie. Primele sfere din sticlă sunt destinate Aradului, dar există deja comenzi ferme venite din străinătate.

„Ne mândrim cu o firmă arădeană care produce asemenea lucruri pentru multe țări. Elegante, estetice și sigure… O soluție pentru vremurile de pandemie, dar și în perioada iernii, Aradul fiind primul oraș care le produce și care le-ar putea folosi. Am dat spre analiză instituțiilor abilitate posibilitatea utilizării lor. Cum vi s-ar părea folosirea lor la noi în oraș?” – a scris pe Facebook primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ. 

 

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.