Soluții de parcare inteligentă, la Arad, finanțate prin PNRR

Încă o cerere de finanțare depusă de Primăria Municipiului Arad în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență a fost aprobată! De această dată vorbim despre finanțarea unui proiect prin care municipalitatea își propune implementarea unor soluții de parcare inteligentă.
 
Municipiul Arad a solicitat în acest scop suma de 493.000 euro fără TVA și a obținut-o.
 
În prezent, în Municipiul Arad, managementul parcărilor se realizează în sistem clasic, fără utilizarea unor aplicații informatice, iar spațiile de parcare, atât cele rezidențiale cât și cele publice, nu sunt echipate cu echipamente de monitorizare video, care să permită o gestiune integrată, cu eficiență sporită a întregii activități.
 
Tocmai din acest motiv, municipalitatea arădeană s-a gândit la implementarea unor soluții digitale de tip software și hardware în vederea creșterii calității și eficienței serviciului de management al parcărilor din oraș.
 
Municipiul Arad va implementa sistemele inteligente de gestionare a parcărilor la nivelul celor etajate de tipprin modernizarea acestora cu echipamente de acces și control, supraveghere video și sisteme de plăți smart. Parcările publice stradale sunt în atenția municipalității. În acest sens se are în vedere instalarea unui sistem de semnalare a prezenței pe locul de parcare, inventarierea tuturor locurilor de parcare din Arad, în sistem GIS, implementarea unor aplicații de tip server pentru monitorizarea/comanda echipamentelor digitale și a unora de tip web/mobile pentru interfața cu beneficiarii serviciului public și de gestiune a parcărilor, inclusiv de realizarea a operațiunilor de sancționare. Nu în ultimul rând se va realiza un sistem de plată prin mijloace exclusiv de tip smart.
 
Călin Bibarț: „Municipiul Arad a avut oportunitatea obținerii unei finanțări nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru implementarea unor soluții de parcare inteligentă, a profitat de aceasta și bine a făcut.
 
Iată că punctăm o nouă reușită, odată cu aprobarea acestei cereri. Suntem doar la începutul unui nou drum, sunt mulți pași de parcurs, dar atâta timp cât sunt făcuți cu încredere și în direcția bună, rezultatul final nu poate fi decât unul pozitiv pentru Arad.
 
Eficientizarea și îmbunătățirea calității serviciului de gestionare a parcărilor publice reprezintă nu doar o prioritate, dar și o urgență a Municipiului Arad.”

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.