Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a pus în funcţiune, vineri, un stocator de oxigen cu o capacitate de 11.500 de litri, amplasat în curtea Secţiei TBC, principala unitate sanitară din judeţ implicată în tratarea pacienţilor COVID-19.

În paralel cu montarea acestui stocator, care este închiriat de la firma care asigură oxigen, SCJU a îmbunătăţit circuitele de oxigen pentru clădirea principală a unităţii.

„Societatea autorizată pentru instalaţii sisteme de fluide medicale cu care SCJU Arad are contract a construit în doar câteva zile o nouă reţea care alimentează cu oxigen Unitatea Primire Urgenţe, separând-o astfel de celelalte secţii din clădirea principală a unităţii medicale. Acest val patru al pandemiei COVID-19 ne-a pus în situaţia de a consuma o cantitate foarte mare de oxigen în Unitatea Primire Urgenţe. Practic, în ultima lună, fiecare priză de oxigen din urgenţe – din zonele destinate pacienţilor cu infecţie SARS-CoV-2 – a fost utilizată non-stop. Un consum mare de oxigen s-a înregistrat şi pe celelalte secţii din clădire, ceea ce ne-a determinat să separăm circuitul din Unitatea Primire Urgenţe de cel al secţiilor pentru a preveni fluctuaţiile de presiune”, a declarat managerul SCJU, Florina Ionescu.

Stocatorul de capacitate mare instalat la Secţia TBC va asigura presiunea şi consumul de oxigen necesare pentru mai multe zile.

„Înainte, buteliile pe care le foloseam trebuiau înlocuite la interval de doar câteva ore”, a mai spus Florina Ionescu

Sursa: Realitatea de Arad