Spre vest, cu orice preț: migranți prinși în mașini sau pe jos, încercând să treacă frontiera

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 14 cetăţeni din Bangladesh, India și Egipt care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport, respectiv pe jos. Șoferii autovehiculelor sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui cap tractor înmatriculat în România, care se deplasa pe ruta România – Italia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, patru cetățeni străini – o persoană în spațiul de depozitare al cabinei și trei ascunse în spațiul de odihnă al șoferului. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Egipt și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, ce au intrat legal în țara noastră în baza documentelor personale”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

De asemenea, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul pentru un autoturism condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost găsiți, în portbagajului autoturismului, doi cetăţeni din India, în vârstă de 30, respectiv 31 de ani, intrați legal în România. Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, opt persoane care se deplasau pe jos.

„Pentru prevenirea unor eventuale treceri frauduloase a frontierei, două patrule s-au deplasat în zona respectivă și au acționat pentru identificarea şi interceptarea acestora”, au anunțat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad. Potrivit acestora, persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări. Astfel s-a stabilit faptul că aceștia sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 27 și 49 de ani, intrați legal în România. În toate cele trei cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferii români și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini.

foto: arhiva

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.