Start pentru modernizarea căii ferate Timișoara – Arad: peste 2 miliarde de lei

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunță că CFR a semnat joi un nou contract finanțat prin PNRR pentru modernizarea lotului 4 (Ronaț Triaj Timișoara-Arad ) al magistralei Caransebeș – Timișoara – Arad.

CFR Infrastructură a anunțat că a fost semnat contractul de 2,18 miliarde lei pentru modernizarea a 54 km de linii de cale ferată între Timișoara și Arad. Trenurile vor putea merge și cu 160 km/h, în loc de 100 km/h, iar linia va fi dublată pe o distanță de 50 km. Durata execuției este 36 de luni, conform contractului.

Pe cei 57 km dintre Timișoara și Arad cel mai rapid tren face 49 de minute, alte trenuri care nu opresc pe parcurs fac 59 de minute, iar cele mai lente, Regio cu opriri în toate stațiile, fac 80-90 de minute.

Obiectivul general al contractului este modernizarea liniei de cale feratǎ pe întregul traseu, servicii feroviare moderne în spațiile destinate publicului călător, îmbunătățirea condițiilor de exploatare și operare feroviară, necesare maximizării volumului de mărfuri transportate, precum și îndeplinirea unor obiectivelor specifice

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.