SURSE: Lista celor 11 miniștri care ar urma să plece din Guvern – Tensiuni în Coaliție – Val de remanieri

Se anunță o ședință tensionată pentru Coaliție. Pe măsură ce se apropie rotativa, tot mai mulți miniștri sunt în pericol să rămână fără funcție din luna mai. Nu mai puțin de 11 miniștri și-ar putea face bagajele din cauza nemulțumirilor apărute în rândul liderilor de partid. 

MINIȘTRII PSD CARE AR PUTEA FI REMANIAȚI

Marius Budăi, ministrul Muncii
Florin Spătaru, ministrul Economiei
Adrian Câciu, ministrul Finanțelor
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor
Gabriela Firea, ministrul Familiei

MINIȘTRII PNL CARE AR PUTEA FI REMANIAȚI

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării
Lucian Bode, ministrul de Interne
Virgil Popescu, ministrul Energiei
Daniel Cadariu, ministrul Turismului
Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene
Cătălin Predoiu, ministrul Justiției

SURSA: Realitatea PLUS 

Actualul ministru al Muncii, Marius Budăi, ar putea fi schimbat din funcție pe fondul scandalurilor în care este implicat. Budăi a fost acuzat că s-a îmbătat la mai multe reuniuni de partid și a început să-și sune colegele din PSD cu propuneri indecente.

De asemenea, Marcel Ciolacu l-ar putea schimba și pe Florin Spătaru, ministrul Economiei. Acestuia i s-ar reproșa prestația publică extrem de slabă, fiind unul dintre cei mai absenți miniștri.

Pe această listă ar putea intra și Adrian Câciu, ministrul Finanțelor. Finanțele vor fi cel mai important minister în anul electoral 2024, iar Câciu nu este considerat un lider cu greutate în PSD. Pe lângă asta, mai mulți lideri PSD râvnesc la această funcție.

Tot în zona PSD ar putea avea loc schimbări, dar din alte considerente. Sorin Grindeanu trebuie să cedeze locul la Transporturi, care vor reveni liberalilor. Prim-vicepreședintele PSD ar putea deveni noul președinte al Camerei Deputaților, având în vedere că Marcel Ciolacu va pleca la Guvern.

De asemenea, se poartă discuții și în ceea ce o privește pe Gabriela Firea. Aceasta se pregătește intens pentru o nouă candidatură la Primăria Capitalei, iar liderii PSD se tem că războiul politic i-ar putea vulnerabiliza poziția în Guvern.

În ceea ce privește PNL vor avea loc schimbări importante. Premierul Nicolae Ciucă îi va lăsa locul lui Marcel Ciolacu, iar în PNL există două variante privind viitorul său.

Nicolae Ciucă fie va prelua funcția de președinte al Senatului, fie ar putea rămâne în Guvern ca ministru al Apărării, din cauza situației din Ucraina.

O altă schimbare ar putea veni la Ministerul de Interne. Lucian Bode a primit termen până la rotativă să-și clarifice situația privind situația plagiatului. Cel mai probabil, Lucian Bode, care și secretar general al PNL s-ar putea retrage la partid pentru a organiza alegerile din 2024.

În caruselul schimbărilor ar putea intra și ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta a fost implicat în mai multe scandaluri și a fost criticat în mod public de către viitorul premier, Marcel Ciolacu.

De asemenea, ministrul Turismului, Daniel Cadariu, ar putea fi schimbat de PNL. Acesta este acuzat că a avut o prestație foarte ștearsă, iar alți lideri PNL îi vânează scaunul.

În ceea ce privește UDMR, o schimbare ar putea veni la Ministerul Sportului. Eduard Novak este implicat în mai multe scandaluri și are o relație extrem de tensionată cu șefii de federații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.