O tanara din Arad, adepta a Statului Islamic, a fost condamnata la 1 an si 5 luni de zile de inchisoare pentru propaganda terorista. Sentinta data de Inalta Curte de Casatie si Justitie este definitiva si nu a fost atacata de niciuna dintre parti.

 

Livia Maria Băilă a fost retinuta anul trecut in 14 mai. Anchetatorii au ridicat-o din locuinta ei din Nadlac. Monitorizarea ei a început în 2019, după ce SRI a semnalat faptul că arădeanca accesa site-uri extremiste islamiste și le transmitea mesaje de încurajare luptătorilor din Daesh.

Ea a fost condamnată definitiv de Instanţa supremă la un an, cinci luni şi zece zile închisoare cu executare.

Potrivit reprezentanţilor Instanţei supreme, decizia a rămas definitivă după ce niciuna dintre părţile implicate în proces nu a depus apel împotriva deciziei de condamnare, dată de instanţa de fond pe 18 noiembrie 2020.

Maria Băilă este acuzată de procurorii DIICOT din Timişoara de săvârşirea infracţiunilor de accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare şi promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism.

Conform DIICOT, începând cu anul 2019, femeia a cunoscut “un proces treptat de radicalizare”, prin intermediul contactelor stabilite în mediul virtual cu diferiţi susţinători ai “unei organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu”.

Sursa: Realitatea de Arad