Tinere din Congo şi Camerun care călătoreau cu trenul, prinse la frontiera Arad cu actele unor franţuzoaice

Două tinere din Congo şi Camerun care călătoreau cu trenul au fost prinse la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Curtici că aveau documente de călătorie ale unor femei din Franţa, ele recunoscând că s-au folosit de actele altor persoane pentru că nu aveau vize care sa le permită să călătorească legal în Spaţiul Schengen. 

Cele două femei erau pasagere în două trenuri diferite, cu destinaţiile Budapesta şi Viena, iar la controlul specific, una s-a legitimat cu o carte de identitate franceză, iar cealaltă cu un paşaport Congo însoţit de un permis de rezidenţă francez.

“Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că cele două femei sunt cetăţeni din Camerun şi Congo, au vârsta de 20, respectiv 36 de ani şi au intrat legal în ţară în baza documentelor personale si a unor vize valabile”, informează, luni, Poliţia de Frontieră Arad.

Cele două femei au declarat că au încercat să se folosească de documentele altor persoane deoarece nu aveau vize care sa le permită să intre legal în Spaţiul Schengen. Călătoria lor a fost întreruptă, ele fiind cercetate pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.