Top 10 nume de copii în Europa: Lucas și Sofia conduc detașat

În urma unei analize ample, s-a ajuns la concluzia că, în anul 2021, în Europa, Lucas, la băieți, și Sofia, la fete, au fost prenumele preferate de părinți pentru copiii lor. Iată un Top 10 nume de copii în Europa.

 

Sunt site-uri speciale, care oferă liste cu prenume cu scopul de a veni în ajutorul  a numeroși părinți. Aceste site-uri se bazează de regulă pe surse comune: oficiile naționale de statistică ce recenzează în fiecare an prenumele copiilor înscrise în registrele civile. Aceasta este procedura în toate statele membre ale Uniunii Europene, cu excepția Germaniei, unde nu există o evidență la nivel național a prenumelor.

În Grecia și Cipru, datele sunt de la recensământul populației din 2011. Potrivit Euronews, în România, Institutul de Statistică nu a dat curs solicitărilor pentru informații precise.

Euronews a consultat aceste datele pentru a întocmi o hartă oficială a prenumelor cele mai folosite în 2021 în Uniunea Europeană.

Top 10 nume de copii în Europa

La băieți, în 2021, Noah este prenumele preferat în șase țări:  Germania, Belgia, Țările de Jos și Suedia, dar și în Elveția, Anglia și Țara Galilor.

Și alte două prenume au fost preferate: Jakub, pe primul loc, în Republica Cehă, Norvegia (Jakob) și Slovacia; George este prenumele ales frecvent în Grecia și Bulgaria, cu variantele locale: Georgi/Georgios.

În 2021, la fete, Maria este prenumele care ocupă locul întâi în preferințe în patru țări, fără frontiere comune: Bulgaria, Cipru, Finlanda și Portugalia. La aceste țări, se adaugă Grecia și România cu prenumele compus Ana-Maria.

Citește continuarea pe puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.