Val de aer tropical peste România. Unde se aşteaptă maxime de 23 de grade Celsius – prognoza meteo pe o lună, actualizată

Un val de aer tropical din sudul Africii traversează țara noastră. Meteorologii prognozeză temperaturi de până la 23 de grade.

Nu putem spune că vom rămâne cu valori termice chiar peste normele perioadei în mod constant, transmit meteorologii, însă în primele zile ale săptămânii viitoare însă, ne așteptăm la 23 de grade în termometre. 

Vor mai exista alternanţe de la o zi la alta, însă cel puţin pe parcursul săptămânii viitoare temperaturile în partea de sud a ţării vor fi peste 15 grade. Ne aşteptăm şi la temperaturi minime în creştere, a spus Oana Păduraru, meteorolog ANM.

Vor fi precipitaţii pe arii restrânse în zilele următoare, în jumătatea nordică a ţării. La munte, la altitudini mari sunt aşteptate precipitaţii mixte.

În restul ţării, în regiunile sudice Oltenia, Muntenia, dar şi în Dobrogea probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă.

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru primăvara 2023 în Europa, dar şi în România. Potrivit Accuweather, pentru 2023 este estimată o primăvară călduroasă pentru sudul și estul Europei, inclusiv pentru România. 

Prognoza pe o lună – temperaturi de vară

Săptămâna 20.03.2023 – 27.03.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Săptămâna 27.03.2023 – 03.04.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 03.04.2023 – 10.04.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.