Traseele montane din județul Arad, închise din cauza pestei porcine

Au fost închise traseele montane turistice din arealul Munților Zarand, Codru-Moma și Muntele Găina, trasee localizate pe teritoriul județul Arad și la limita cu județele învecinate, Bihor, Hunedoara și Alba. Decizia a fost semnată de președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, în subordinea căruia se află Serviciul Salvamont Salvaspeo.

Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Arad a decis, zilele trecute, să interzică drumețiile, raliurile, competițiile sportive, activitățile turistice și de campare, inclusiv accesul cu biciclete, ATV-uri și alte vehicule, pe toate terenurile din zonele împădurite ale județului Arad, fie că este vorba despre drumuri forestiere, trasee marcate și nemarcate.

Sunt exceptate vehiculele care desfășoară activități autorizate în zonă și competițiile și activitățile care se desfășoară pe drumurile de interes național, județean și local, cu aprobarea administratorilor acestor drumuri.

În aceste cazuri, mașinile vor trebui dezinfectate la intrările și ieșirile din zonele împădurite.

În județul Arad sunt peste 40 de focare de peste porcină africană la porci domestici, iar în ultimele zile, în pădurile din mai multe zone, au fost descoperite peste 100 de cadavre de porci mistreți decedați din aceeași cauză.

Este pentru a doua oară în ultimele 4 luni când, din cauza pestei porcine africane, în județul Arad se instituie o asemenea măsură.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.