Trei școli din județul Arad funcționează în scenariul roșu: cursuri exclusiv online

Potrivit Hotărârii nr. 47 din 15.09.2020, se aprobă scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ preșcolar și școlar din județul Arad, avizate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, ca urmare a analizei epidemiologice a fiecărei unități administrativ-teritoriale, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5487/1.494/31.08.2020. 

Potrivit reglementărilor în vigoare s-au luat în calcul trei scenarii: verde (cu risc scăzut sau inexistent, sub un caz nou cu Covid-19, detectat din media ultimelor 14 zile în raport cu mia de locuitori ) – când toți elevii merg la școală; galben (risc mediu, între 1 și 3 cazuri noi cu Covid-19, detectate din media ultimelor 14 zile în raport cu mia de locuitori) – când o parte dintre cursuri se vor desfășura în școli, o parte în mediul online; roșu (la mai mult de trei cazuri noi cu Covid-19, detectate din media ultimelor 14 zile în raport cu mia de locuitori) – când școala se închide și învățământul continuă online. Aceste scenarii se implementează în funcție de situația epidemiologică din fiecare localitate.

Dacă anul școlar a început cu șapte școli în scenariul roșu, 28 de școli în scenariul galben, 11 școli după modelul hibrid, la două zile de la începerea școlii situația s-a schimbat semnificativ. Potrivit deciziei luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în momentul de față, mai sunt trei școli care vor funcționa pe scenariul roșu: Școala Gimnazială Vărădia de Mureș, Școala Gimnazială Zădăreni și Școala Gimnazială Iratoșu. De asemenea, 19 școli își desfășoară cursurile în scenariul galben, iar 138 pot face cursuri după scenariul verde. Nicio școală nu își mai organizează cursurile în model hibrid, adică după scenarii combinate verde-galben și galben-roșu.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.