Tribunalul a admis intrarea în faliment a CET SA Arad

Importanţi creditori au cerut falimentul CET-ului care a funcţionat pe cărbune, după ce a intrat în insolvenţă în 2018, iar o primă soluţie privind începerea procedurii a fost dată de magistraţii arădeni.

 Datoriile mari ale Centralei Electrice de Termoficare SA Arad (CET-ul de pe centura oraşului) au trimis societatea în insolvenţă cu patru ani în urmă, în timp ce unii creditori mai mari au cerut falimentul. A urmat o serie de procese, iar în urmă cu mai bine de un an centrala a fost chiar scoasă la vânzare. Recent, Tribunalul Arad a admis începerea procedurii falimentului, fixând termen de judecată pentru februarie 2023. Între timp, această soluţie a fost atacată cu apel la Timişoara, conform aradon.ro

“Admite cererea de intrare în faliment a debitoarei Centrala Electrică de Termoficare Arad SA (C.E.T. Arad) formulată de creditoarea Distrigaz Vest SA, însuşită de cesionara Gas & Power Trading SRL şi creditoarea AOT Energy SRL în temeiul disp. art. 75 alin. 4 raportat la disp. art. 145 alin. 1 lit. A-c din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă întrucât la dosarul cauzei niciunul dintre planurile propuse nu a fost acceptat”, se arată în soluţia pe scurt publicată de Tribunalul Arad.

Instanţa a dispus “începerea procedurii falimentului debitorului” şi a desemnat un lichidator judiciar provizoriu din judeţul Timiş, până la confirmarea lichidatorului judiciar de către adunarea generală a creditorilor.

“În temeiul art. 145 alin. (2) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, (instanţa – n.r.) dispune dizolvarea societăţii debitoare”, se mai arată în soluţie, care a fixat şi termene pentru predarea gestiunii către lichidator, a altor documente sau a tabelului definitiv al creanţelor şi a listei creanţelor născute în cursul procedurii.

Judecătorii au mai cerut “sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare”.

Apel la Timişoara

Soluţia instanţei arădene este executorie, iar următoarea înfăţişare în cadrul procedurii falimentului a fost programată pentru 1 februarie 2023. Totuşi, la scurt timp după pronunţare, soluţia a fost atacată cu apel, care se judecă la Curtea de Apel Timişoara.

În 26 septembrie, Curtea a admis cererea având ca obiect suspendarea provizorie a executării încheierii civile care a fost pronunţată de Tribunalul Arad, până la soluţionarea apelului declarat de lichidatorul judiciar provizoriu, în contradictoriu cu toţi creditorii CET SA.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.