Ucrainenii din Arad au pregătit 200 de locuri de cazare pentru refugiaţi şi duc ajutoare la graniţă

Comunitatea ucrainenilor din judeţul Arad a pregătit peste 200 de locuri de cazare pentru refugiaţi, marea majoritate în comuna Târnova, dar şi în municipiul Arad.

În plus astăzi, comunitatea efectuează astăzi un transport de ajutoare la frontiera cu Ucraina, pentru cei care ajung în ţara noastră, conform radioresita.ro

Preşedintele filialei judeţene Arad a Uniunii Ucrainenilor din România, Gavrilă Miculaiciuc, spune că numeroşi etnici din comuna Târnova s-au implicat în ultimele zile şi şi-au pus la dispoziţie case pentru a caza refugiaţi. Unele dintre case sunt goale, pentru că proprietarii sunt plecaţi la muncă în străinătate, însă altele sunt locuite şi ucrainenii care trăiesc de 30 de ani în zonă sunt dispuşi să le împartă cu refugiaţii.

“Este o implicare deosebită a comunităţii de ucraineni de la Târnova, care numără aproximativ 2.000 de suflete, fiind cea mai mare din judeţ. Şi-au oferit casele, avem în jur de 200 de locuri pentru refugiaţi. Mai avem şi apartamente disponibile în municipiul Arad. Până acum nu am adus refugiaţi în judeţul nostru, dar am ajutat la preluarea acestora de la graniţa cu Ucraina pentru a fi duşi în alte locuri sau în Ungaria”, a spus Miculaiciuc.

Conform sursei citate, UUR Arad a dus, ieri, ajutoare pentru refugiaţi la Sighetu Marmaţiei, iar un al doilea transport va ajunge la frontieră în cursul zilei de astăzi.

În judeţ există o comunitate de aproximativ 4.000 de ucraineni, dintre care jumătate trăiesc în comuna Târnova sau sate din jurul acesteia. În această zonă, ucrainenii s-au instalat începând cu 1992.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.