Un nou scandal legat de tratarea pacienților într-un spital din Arad

Nici nu s-au finalizat anchetele în cazul femeii însărcinate, bolnavă de coronavirus, care s-a stins pe drum, între spitalul din Arad și Timișoara, că alt scandal stă să izbubucnească, legat de tot de o posibilă culpă a medicilor.

Un avocat din Arad a postat pe Facebook, revoltat, drama prin care a trecut tatăl lui. Acesta a făcut un accident vascular cerebral și ar fi fost ignorat ore în șir de medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe. Omul a rămas paralizat.

„Tatăl meu, în vârstă de 78 de ani, a ajuns la spital pe picioarele sale, dar l-am scos de acolo pe braţe şi în cărucior cu rotile, pentru că a paralizat parţial. În ziua în care a suferit AVC, a ajuns la UPU în jurul orei 15,00, unde i-au făcut un examen la computerul tomograf. Au stabilit că într-adevăr a suferit un AVC, dar l-au pus pe un scaun şi l-au aruncat într-un colţ jos la UPU. Până noaptea, la ora 23,30, nu l-a mai băgat nimeni în seamă. L-au ţinut nemâncat şi fără tratament, deşi este şi diabetic şi suferise un AVC. Se ştie că în cazul unui accident vascular cerebral este esenţial să se intervină cu tratament în câteva ore, pentru a se evita sechelele neurologice. În schimb, l-au dus la o clinică privată unde l-au închis într-o cameră până a doua zi la ora 15,00, când i-a venit testul COVID-19 negativ. Acolo, aceeaşi poveste, fără mâncare şi fără tratament medical”, susține avocatul Alexandru Nistor.

El a adăugat că abia după 24 de ore tatăl său a fost transferat la o Secţie de neurologie, unde a fost tratat corespunzător de către personal medical.

Pe de altă parte, reprezentanții spitalului au precizat că: „Astăzi am aflat despre cazul acestui pacient. Am cerut deja directorului medical să verifice documentele medicale, să discute cu medicii implicaţi pentru a afla exact ce s-a întâmplat şi pentru a putea lua măsurile care se impun”, a precizat Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.