Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, modernizată și extinsă cu circa 6,8 milioane de lei, bani europeni. Cum va arăta

Ceade-a 2a etapă a extinderii Unităţii de Primiri Urgenţe dincadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad se va afla pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Arad, care are loc vineri.

Proiectul este finanţat   în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 (POR) cu o valoarea totală de 6.770.408,44 lei (inclusiv TVA). Conform ADR Vest proiectul de extindere a Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost admis în etapa de precontractare.
Conform preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, proiectul prevede că se va construi un nou corp de clădire în continuarea clădirii existente, în suprafaţă de 501 mp, compus din parter şi demisol. Valoarea estimată a lucrărilor este de 2,072,138.71 lei. De asemenea se vor achiziţiona un aparat de radiologie, un computer tomograf şi un ecograf cu aplicaţii cardio, în valoare totală de 4,454,035.17 lei.
Consiliul Judeţean a depus proiecte în valoare de 52 de milioane de euro pentru modernizarea sistemului de sănătate publică din Arad şi face cele mai mari investiţii din ultimii 40 de ani, de la construirea Spitalului Judeţean, mai spune Iustin Cionca.
Preşedintele Consiliului judeţean Arad a mai declarat că în perioada următoare vor începe lucrările la Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş şi la secţia de oncologie, finanţate prin PNDL, la corpul de Pediatrie fiinanţat prin Compania Naţională de Investiţii, la secţiile de Cardiologie şi Înfecţioase, fiinanţate prin programul Interreg şi bineînţeles aceste lucrări de extindere a  UPU din fonduri europene.