Verificări ale polițiltilor arădeni la transportatorii de marfă

Poliţiştii rutieri arădeni împreună cu reprezentanți ai Consiliului Județean Arad au desfăşurat acţiuni de verificare a legalității transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, atât în mediul urban cât și în mediul rural, în zonele cu risc accidentogen ridicat. 

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 174 de  autovehicule, fiind aplicate 95 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de de 73.200 de lei, dintre care 88 de sancțiuni în baza O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 2 sancțiuni în baza O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, 1 sancțiuni în baza O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor, 2 sancțiuni în baza H.G. 69/2012 privind nerespectarea legislației operatorilor de transport, 2 sancțiuni contravenționale pentru alte nereguli constatate.

 De asemenea, au fost reținute 15 certificate de înmatriculare, 3 autovehicule  fiind imobilizate, 1 pentru depășirea masei maxime autorizate iar 2 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, totodată pentru lipsa licenței s-a dispus suspendarea dreptului de utililizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni.

RECOMANDĂRI :

deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de marfa de către operatorul de transport şi de conducătorul auto;
respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport marfa;
deținerea și valabilitatea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto RCA;
verificarea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului;
respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă;
utilizarea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate, atat de către conducătorii auto cat și de pasageri
NU folosiți telefoanele mobile în timpul conducerii, cu exceptia celor prevazute cu dispositive de tip”maini libere”
NU conduceți sub influența băuturilor alcoolice.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.